Wanneer afspreken met je date?

Wanneer afspreken met je date?
Weet je niet wanneer je de vraag moet stellen om af te spreken? Dat kan ook erg moeilijk zijn. Het is lastig te bepalen waarop je de vraag stelt om wat samen te doen. Is de persoon er ook klaar voor om je te ontmoeten? Je wil het niet te vroeg vragen maar ook niet te laat. Als je het te laat vraagt dan is de interesse misschien al minder geworden. Met name als je niet veel ervaring hebt met datingsites en je nog niet vaak de vraag gesteld hebt is het moeilijk. In ieder geval is het na een paar uur te snel. Het kan meestal gevraagd worden als de basis informatie gedeeld is en je veel van elkaar weet. Dit is meestal het geval na een paar dagen chatten en berichten versturen.

Stelt de man de vraag?
Moet het altijd de man zijn die de vraag stelt of mag het ook door de vrouw gevraagd worden? Wie van de twee stelt de onmisbare vraag om elkaar voor het eerst te zien? De vraag wordt normaal gesproken niet door de vrouw gesteld maar meestal door de man. Het is een ongeschreven regel maar je hoeft je hier niet aan te houden. Er zijn bijzonder weinig vrouwen die voorleggen om kennis te maken. Dit doen ze pas als het te lang duurt voor de man het vraagt. Ook al vragen vrouwen het niet vrouwen geven echter wel hints dat een kennismaking erin zit.

Minder spanning tijdens de eerste date
Heb je altijd last van veel spanning tijdens de eerste date? Het is algemeen bekend dat veel mensen spanning voelen bij een eerste date. Het is ook een spannend moment om de andere single voor het eerst te ontmoeten. Een bepaald type spanning hoort bij daten maar als het teveel wordt dan is het niet leuk meer. Er zijn vele singles die online daten hierdoor opgeven. De spanning werd simpelweg te veel. Je kunt er echter wel wat aan doen. Neem alle tijd voor het voorbereiden zodat er geen gehaast is. Probeer ook zoveel mogelijk afleiding te hebben zodat je geen tijd hebt om erover na de te denken en denk ook aan de veiligheid. Vaak is piekeren de boosdoener waardoor de spanning zich opbouwt. Voorbereiden op de date zorgt ook voor minder spanning. Je hoeft je dan niet druk te maken over stiltes in het gesprek.

Succes met afspreken en een mooie date gewenst!