Dating tips: eerste bericht versturen. Eerste contact leggen!

Uw eerste bericht versturen! Dating tips!

Uw eerste bericht is samen met uw profiel (voor profieltips, klik hier) erg belangrijk. Een goede eerste indruk achterlaten. Spreek iemand persoonlijk aan en laat ook iets van jezelf zien. Vergeet daarbij niet dat de meeste mensen het belangrijk vinden dat je goed Nederlands schrijft.

Dat laat zien dat u serieus bent en inhoud heeft. Laat zien dat aan het eerste bericht zorg is besteed en er over is nagedacht. Behandel de ander alsof je het zelf bent, maar word niet gelijk te slijmerig. Maar een beetje liefdevol berichtje kan geen kwaad. Paar complimenten geven kan gerust. Als je een contact niet wilt voortzetten of je hebt al direct geen interesse, laat dat de ander weten. Iemand afwijzen is misschien even lastig, maar je eerlijkheid wordt op prijs gesteld. Dan weten beide personen waar ze aan toe zijn.

e-Matching biedt bijvoorbeeld een gemakkelijke en super handige tool aan waarmee u snel een goed afwijzingsbericht kunt samenstellen en versturen. Je vindt de link bij elk ontvangen bericht in je mailbox op de site. De e-Matching datingsite is zo opgezet dat je privacy gewaarborgd is. Het uitwisselen van een (e-mail) adres of telefoonnummer is je eigen verantwoordelijkheid, wij raden je aan dat enige tijd uit te stellen. Geef nooit te snel uw telefoonnummer of email gegevens, dit kan nadelig voor u zijn. Zeker niet in je eerste bericht op een datingsite! Het is bijvoorbeeld beter om eerst een keer elkaar in het ‘echt’ ontmoet te hebben. Veiligheid staat bovenaan!

Wanneer is het tijd om DE vraag te stellen en af te spreken? (niet in je eerste bericht)

Vind u het tijd om af te spreken… Dan is het waarschijnlijk de juiste tijd! Wacht niet te lang en hou het leuk. Maar stel de vraag ook niet direct in het eerste berichtje dat u verstuurd.
Pas bij een eerste date weet u namelijk of het echt klikt tussen u en uw gesprekspartner. Maar haast je niet, je hebt alle tijd om eerst rustig en anoniem je contact te verdiepen. Leer elkaar een beetje kennen, denk hierbij aan wensen, hobby’s etc en bespreek dan samen na een tijdje waar en wanneer jullie willen daten. Tip: spreek de eerste keer niet bij iemand thuis af, maar in een leuk rustig cafeetje of een terras. Of ga lekker uit eten. Kortom, maak er een speciale date van. Laat een goede eerste indruk achter en verras de persoon in kwestie. Dat is ook nog eens comfortabeler als je elkaars type niet helemaal blijkt te zijn.