Zelf moet ik er over een paar jaar ook aan geloven: vijftig jaar oud worden. Hopelijk heb ik dan inmiddels een vaste relatie. Want zo niet, moet ik dan, als het moment daar is, overschakelen op datingsites voor vijftigplussers? Ik zit daar eerlijk gezegd nog niet op te wachten. Voor nu houd ik het gewoon bij Relatieplanet (die zich steeds neer als serieuze datingsite voor 40plussers profileert, zo hoorde ik in die ene radio reclame).

Als het eenmaal zo ver is is er gelukkig een handig 50plus datingsites overzicht op silver2date.nl, die me kan helpen bij een keuze.

50plus Dating

Kennelijk zijn er een aantal, 50plusmatch, 50liefde, seniorengeluk (klinkt wel heel oud, senioren) en vijftigplusdating.nl en 50 plus match.

50liefde

50liefde is een echte datingsite voor 50plussers, die grote bekendheid geniet. Volgens de site worden komen er elke dag honderden nieuwe actieve leden bij en worden er jaarlijks meer dan een miljoen berichten verstuurd. Met een verhouding van 57% vrouw en 43% man vindt gemiddeld 1 op de drie personen een nieuwe liefde op 50liefde.nl
Wij kunnen deze cijfers niet op echtheid controleren, maar mocht het kloppen (en daar gaan we wel van uit) dan is die zeker de moeite om lid te worden van de 50plus dating sites van 50liefde.nl

50plus match

Een andere zeer bekende 50 plus dating sites is 50plusmatch. Mogelijk is deze zelfs nog een maatje groter dan 50liefde, want hier wordt gesproken over ruim 8 miljoen berichten die jaarlijks door de leden naar elkaar worden verstuurd. De site heeft goede referenties ontvangen van het consumenten programma Kassa (bekend van tv) en heeft tevens een thuiswinkel award ontvangen.

Ook deze 50plus datingsite is zeer de moeite waard om te bezoeken. Ga hier direct naar de website van 50plusmatch.nl

Voorlopig nog geen 50

Maar goed, nog een aantal jaren te gaan dus. We blijven vrolijk door daten, en wie weet is het helemaal niet nodig die 50plus sites nader te gaan bekijken. We lijkt het zo te zijn dat steeds meer vijftigers weten hoe een datingsite werkt, wat te verwachten valt en hoe zich in te schrijven. Grappig fenomeen.

Ook niet zo gek, want er zijn steeds meer vijftigers die opgegroeid zijn met internet. Zij weten prima de weg op de digitale snelweg. bovendien: vroeger was vijftig oud. Tegenwoordig begint het leven dan pas 😉 Voorlopig houd ik het echter gewoon bij relatieplanet en lexa. Daar zijn overigens ook zat vijftigers te vinden. Who needs 50plus dating anyway?

Datingsites voor vijftigers

Maar je wil je toch graag op zo een site: dit is het rijtje actieve sites in NL. Momenteel dan, sites komen en verdwijnen regelmatig natuurlijk.

  • seniorengeluk
  • 50plusmatch.nl
  • 50-dating
  • vijftigplusdating.nl
  • dating-50plus.nl
  • our time
  • lach
  • 50plusrelatie
  • actief50
  • 50plus net

Een hele trits waarbij je je afvraagt of het niet handiger is gewoon 1 senioren/50 site te lanceren waar iedereen van deze doelgroep zijn of haar ding kan doen.